For PLM passion and deep knowledge in manufacturing and R&D excellence
  • NX CAM
  • Additive Manufacturing

Summ Systems is the Siemens PLM Software Partner specialist
for manufacturing in the Nordic market.

NEWS

UP TOGGLE DOWN

Träffa Siemens och Summ System i monter B06:12

Digital Enterprise - implement now! Är du nyfiken på vad so är på gång inom din bransch och vad det finns för nya produkter och lösningar på marknaden? Digital Enterprise Suite är Siemens portfolio för digitaliseringslösningar inom industrin. Digitaliseringens intåg innebär enorma möjligheter till...

Vi välkomnar Summ Systems nya medarbetare Marcus Granström

Vi  är mycket glada att få hälsa vår nya medarbetare Marcus Granström välkommen till oss på Summ Systems.  Marcus kommer att arbeta med Teamcenter och IBS QMS (Quality Management System) från Siemens PLM Software och är stationerad i Linköping. Läs Marcus presentation här nedan....

Spennende arrangementer

Summ Systems kommer i tiden fremover til å være tilstede på flere spennende arrangementer. Først ut er SSV Conference 2018 som går av stabelen på Fornebu 21.-22. mars.SSV Conference er rettet inn mot energimarkedet, og har et sterkt fokus på teknologi og innovasjon. Vi kommer til...

Vi välkomnar Summ Systems nya medarbetare Robert Grönlund

Vi  är mycket glada att få hälsa vår nya medarbetare Robert Grönlund välkommen till oss på Summ Systems.  Robert kommer att arbeta med IBS QMS (Quality Management System) och är stationerad i Linköping. Läs Roberts presentation här nedan. Jag heter Robert Grönlund, är 49 år, och bor...

Siemens NX CAM-mjukvara – ett komplett CAM-system som effektiviserar den digitala fabriken

PLM-mjukvaran NX från Siemens är ett komplett CAMsystem som inte bara hanterar NC-programmering utan också har integrerad postprocessor och maskinsimulering – allt i en och samma applikation!

Varje NX CAM-modul levererar mer än de standardfunkunktioner som kan förväntas från ett typiskt CAM-system. Exempelvis kan den integrerade maskinsimuleringen drivas av samma kod som din fysiska maskin ska läsa istället för att bara drivas  av de interna verktygsbanorna i CAM-systemet. NX levererar alltså en högre nivå av  programvalidering integrerat i en och samma applikation.
– NX har anammats inom många branscher och har en bevisad kapacitet för tillverkning inom flygindustrin, for- donsindustrin, maskinindustrin, medicinteknik och form verktyg. Oavsett om du har en liten mekanisk verkstad med några få verktygsmaskiner eller en stor grupp programmerare som hanterar många verktygsmaskiner har NX en lösning som passar ditt behov.

Brett funktionsutbud
NX CAM erbjuder ett brett utbud av avancerade funktioner som gör att mjukvaran kan användas för att programmera många typer av delar, allt från enklare prismatiska delar till formverktyg och delar som kräver avancerad 5-axlig simultan bearbetning samt för höghastighetsbearbetning. Flexibiliteten innebär att du enkelt kan lösa de mest krävande jobben.

Automatiserad programmering
I NX CAM har du tillgång till den senaste tekniken för automatiserad NC-programmering. Med hjälp av Feature Based Machining, FBM, kan du minska programmeringstiden med upp till 90 procent. Dessutom gör mallarna att du kan applicera fördefinierade, regeldrivna programmeringsprocesser som standardiserar och snabbar på programmeringen.

Postprocessning och simulering
NX CAM har en tätt integrerad postprocessor som gör att du kan skapa NC-koden för nästan alla konfigurationer av bearbetningsmaskiner och styrsystem. Med flera nivåer för validering av NC-programmen, inklusive G-kodssimulering, slipper du separata simuleringsmjukvaror.

Lätt att använda och lära sig
För maximal produktivitet kan användaren jobba i systemet via det grafiska fönstret. Till exempel kan du i grafikfönstret använda och flytta 3D-modellen av verktyget för att justera en verktygsbana, snabbt och intuitivt. Dialogrutorna använder grafik med tydliga kommentarer som visar vilka värden som behövs i varje meny och hur de kommer att påverka verktygsbanan.

Integrerade lösningar
NX som plattform är otroligt stark och erbjuder flera applikationer utöver CAM. I NX hittar du också applikationer för CAD, CAE och CMM (programmering av mätmaskiner). De kraftfulla CAD-funktionerna kan NC-programmeraren använda till allt från att produktionsanpassa modeller till att skapa nya detaljer, fixturer och ämnen samt att skapa ritningar direkt från 3D-modeller. 3D-modellerna används sömlöst mellan de olika applikationerna med full association, utan att data behöver omformateras.

Att koppla ihop NX med Siemens mjukvara Teamcenter för data- och processhantering ger en stabil bas med unika möjligheter till en utökad hantering av hela tillverkningsprocessen. Alla typer av data från 3D-modeller, ställblad, arbetsinstruktioner, verktygslistor till CNC-program kan hanteras fullt ut.

Ny bild

Explore Solutions by Industry

Smart Expert Gold Horizontal Summ Systems AB  is a Siemens PLM Software Solution Partner - This partnership enables Summ Systems to enhance the interoperability of its software for process integration, multidisciplinary design optimization and data analysis with Siemens PLM Software products in order to improve customers’ design and simulation capabilities.

facebook linkedin youtube-