Industrial skills for Design & Manufacturing excellence
  • Teamcenter
  • NX CAM
  • VoluMill Turn Tx
  • Solid Edge Tx
  • NX CAD
  • QMS
  • Plant Simulation
  • Process Simulate

Summ Systems is the Siemens PLM Software Partner specialist
for manufacturing in the Nordic market.

  • Banner 4u Fuglesang1
  • Banner 4u Fuglesang2

NEWS

UP TOGGLE DOWN

Nu är vi igång- MG Verktyg och DMG MORI Sweden bjuder in till Öppet Hus!

Summ Systems är med som samarbetspartner och visar Siemens NX CAM mjukvara. Ett komplett CAM system som inte bara...

Examensarbete om monteringsinstruktioner tog priset.

Fredrik Svensson och Niclas Busck vann årets upplaga av Automation Student. Foto: Automation Region...

MG Verktyg och DMG MORI Sweden bjuder in till Öppet Hus!

Summ Systems är med som samarbetspartner och visar Siemens NX CAM mjukvara. Ett komplett CAM system som inte bara...

Siemens PLM Connection 2017

PLM Europe - Siemens PLM Connection brings together Siemens PLM Software users, partners, and Siemens PLM Software...

Vi välkomnar Summ Systems nya medarbetare Anton Persson

 Vi  är mycket glada att få hälsa vår nya medarbetare Anton Persson välkommen till oss på Summ Systems. Anton kommer att...

CASE

UP TOGGLE DOWN

Stabil plattform ger optimala beredningar- för GKN Aerospace Engine Systems

Branschkraven på spårbarhet inom flygindustrin gör att det behövs en stabil plattform för alla typer av underlag i...

Effektiv användning av Siemens NX minskar kostnaderna för den högteknologiska verkstaden

RZ HB Mekaniska i Mölnlycke är en mekanisk verkstad med fokus på skärande bearbetning, fräsning och svarvning till...

Effektiviserat arbete för Tooltec Trestad- Redan under sent 1990-tal såg Tooltec fördelarna med Siemens NX-mjukvara.

Tooltec Trestad i Trollhättan utför avancerad komponenttillverkning genom att fräsa 5-axligt, svarva, gnista och borra i...

Effektiviserad verksamhet för PBH Teknik- Siemens NX-mjukvara används för effektiv modellering och maskinsimulering.

PBH Teknik i Karlskoga arbetar med skärande bearbetning och montering av främst avancerade komponenter i diverse...

Mekverken Tool sparar tid och pengar- Siemens NX-mjukvara används både för CAD och CAM.

Mekverken Tool i Laxå konstruerar och producerar formverktyg och produktionsutrustningar samt legotillverkar noggranna mekaniska...
Show all NewsSee our products for more Cases

Siemens NX CAM-mjukvara – ett komplett CAM-system som effektiviserar den digitala fabriken

PLM-mjukvaran NX från Siemens är ett komplett CAMsystem som inte bara hanterar NC-programmering utan också har integrerad postprocessor och maskinsimulering – allt i en och samma applikation!

Varje NX CAM-modul levererar mer än de standardfunkunktioner som kan förväntas från ett typiskt CAM-system. Exempelvis kan den integrerade maskinsimuleringen drivas av samma kod som din fysiska maskin ska läsa istället för att bara drivas  av de interna verktygsbanorna i CAM-systemet. NX levererar alltså en högre nivå av  programvalidering integrerat i en och samma applikation.
– NX har anammats inom många branscher och har en bevisad kapacitet för tillverkning inom flygindustrin, for- donsindustrin, maskinindustrin, medicinteknik och form verktyg. Oavsett om du har en liten mekanisk verkstad med några få verktygsmaskiner eller en stor grupp programmerare som hanterar många verktygsmaskiner har NX en lösning som passar ditt behov.

Brett funktionsutbud
NX CAM erbjuder ett brett utbud av avancerade funktioner som gör att mjukvaran kan användas för att programmera många typer av delar, allt från enklare prismatiska delar till formverktyg och delar som kräver avancerad 5-axlig simultan bearbetning samt för höghastighetsbearbetning. Flexibiliteten innebär att du enkelt kan lösa de mest krävande jobben.

Automatiserad programmering
I NX CAM har du tillgång till den senaste tekniken för automatiserad NC-programmering. Med hjälp av Feature Based Machining, FBM, kan du minska programmeringstiden med upp till 90 procent. Dessutom gör mallarna att du kan applicera fördefinierade, regeldrivna programmeringsprocesser som standardiserar och snabbar på programmeringen.

Postprocessning och simulering
NX CAM har en tätt integrerad postprocessor som gör att du kan skapa NC-koden för nästan alla konfigurationer av bearbetningsmaskiner och styrsystem. Med flera nivåer för validering av NC-programmen, inklusive G-kodssimulering, slipper du separata simuleringsmjukvaror.

Lätt att använda och lära sig
För maximal produktivitet kan användaren jobba i systemet via det grafiska fönstret. Till exempel kan du i grafikfönstret använda och flytta 3D-modellen av verktyget för att justera en verktygsbana, snabbt och intuitivt. Dialogrutorna använder grafik med tydliga kommentarer som visar vilka värden som behövs i varje meny och hur de kommer att påverka verktygsbanan.

Integrerade lösningar
NX som plattform är otroligt stark och erbjuder flera applikationer utöver CAM. I NX hittar du också applikationer för CAD, CAE och CMM (programmering av mätmaskiner). De kraftfulla CAD-funktionerna kan NC-programmeraren använda till allt från att produktionsanpassa modeller till att skapa nya detaljer, fixturer och ämnen samt att skapa ritningar direkt från 3D-modeller. 3D-modellerna används sömlöst mellan de olika applikationerna med full association, utan att data behöver omformateras.

Att koppla ihop NX med Siemens mjukvara Teamcenter för data- och processhantering ger en stabil bas med unika möjligheter till en utökad hantering av hela tillverkningsprocessen. Alla typer av data från 3D-modeller, ställblad, arbetsinstruktioner, verktygslistor till CNC-program kan hanteras fullt ut.

Ny bild

summ zentih

filmbanner

Explore Solutions by Industry

Smart Expert Gold Horizontal Summ Systems AB  is a Siemens PLM Software Solution Partner - This partnership enables Summ Systems to enhance the interoperability of its software for process integration, multidisciplinary design optimization and data analysis with Siemens PLM Software products in order to improve customers’ design and simulation capabilities.

facebook linkedin youtube-